13 lutego 2019

Dodaliśmy możliwość udostępnienia systemu rezerwacyjnego dla zamkniętego grona użytkowników

Do tej pory w kalendarzu rezerwacji (Widget) na etapie logowania dostępna była zawsze opcja założenia konta. Dodatkowo w zależności od konfiguracji formularza rejestracji pojawiała się możliwość rezerwacji bez rejestracji. Teraz udostępniamy Tobie kolejną opcję konfiguracji formularza rejestracji, w ramach której będziesz mógł wyłączyć opcję zakładania konta w widgecie.

Nowa funkcjonalność jest dedykowana tym właścicielom, którzy chcą samodzielnie decydować o tym, kto ma dostęp do ich systemu rezerwacyjnego. Wyłączając możliwość samodzielnego zakładania konta podczas rezerwacji w Kalendarzu rezerwacji (Widget) tylko obsługa panelu będzie miała możliwość zakładania konta.

System rezerwacji bez możliwości samodzielnego zakładania konta

Nowa opcja w konfiguracji formularza rezerwacji może być np. wykorzystana przez osoby prowadzące wypożyczalnię ekskluzywnych aut. Dzięki niej tylko zatwierdzona przez Ciebie grupa klientów będzie możliwość samodzielnego wypożyczenia wskazanych modeli aut.

Kolejnym przykładem może być udostępnienie rezerwacji domku letniskowego zamkniętej grupie użytkowników.