System rezerwacji online IdoSell Booking poszerza swoje możliwości o funkcje skierowane do właścicieli i zarządców apartamentów. Nowości usprawniają ich pracę, pozwalają minimalizować jej koszty i przede wszystkim zwiększają sprzedaż. Wszystko dzięki nowym narzędziom interaktywnego kalendarza rezerwacji i integracji z wiodącymi na rynku serwisami, takimi jak BookApart.com czy Airbnb.

BookApart.com

Pełne obłożenie rezerwacji i efektywna sprzedaż są możliwe dzięki zarządzaniu wieloma obiektami w jednym panelu IdoSell Booking. Apartamenty przeważnie znajdują się w różnych lokalizacjach, dlatego zarządzanie nimi wymaga wysokich nakładów czasu i pracy. Gdy wynajem apartamentów zarządzany jest z kilku miejsc, zarządca skupia się na wertowaniu kalendarzy, zamiast na sprzedaży. Zarządca możne również nadawać uprawnienia swoim pracownikom, np. przydzielając im możliwość zarządzania tylko wybranymi apartamentami. W IdoSel Booking dzięki łatwości i szybkości obsługi, przedsiębiorca minimalizuje koszty prowadzenia działalności i zarabia więcej.

Apartamenty wynajmuje się inaczej niż pokoje hotelowe. W przypadku pensjonatów pokoje często wynajmowane są tylko na jedną dobę. Natomiast przy apartamentach istotnym elementem oferty jest wynajem na dłuższy okres. Właściciel lub zarządca może wynająć apartament na tydzień, a nawet miesiąc. Pozwala na to kalendarz, który obsługuje krótko i długoterminowe rezerwacje. Ponadto kalendarz dzięki specjalnym funkcjonalnościom sprzedaje inne, niezbędne elementy oferty. Należą do nich między innymi rezerwacje apartamentu ze śniadaniem, rabaty i promocje, czy system podpowiadania terminów. - mówi Agnieszka Baranowska, Account Manager w IdoSell Booking

Usługa IdoSell Booking została rozbudowała o funkcje do obsługi rynku apartamentów. System oferuje możliwość wynajmu krótko i długoterminowego oraz obsługę wielu obiektów w jednym panelu administracyjnym. Dlatego w panelu można pracować na jednej, wspólnej dla wszystkich obiektów bazie klientów. Pełną wiedzę na ich temat można spożytkować w działaniach marketingowych. Odpowiednio posegmentowane i następnie wykorzystane informacje zwiększą skuteczność kampanii reklamowych.

BookApart.com

Integracje zapewniają zdobywanie ruchu z najpopularniejszych serwisów branżowych. Należą do nich między innymi BookApart.com, Airbnb, Booking.com, eholiday.pl, HomeAway czy WIMDU. Zarządzanie apartamentem z wykorzystaniem takich narzędzi wpływa na zwiększenie sprzedaży. Duży zasięg dotarcia do potencjalnych klientów znacznie zwiększa obłożenie apartamentów. Tym bardziej, że wynajmujący trafia z reklamą wprost do swojej grupy docelowej. Integracja wyświetla ofertę apartamentu w branżowym serwisie, tj. agregatorze, a rezerwacje przekazywane są do panelu IdoSell Booking. Natomiast oferta znika z agregatora, gdy apartament zostanie zarezerwowany przez kalendarz osadzony na stronie. Jednym z takich agregatorów jest pośrednik w wynajmie apartamentów BookApart.com. Serwis działa międzynarodowo i specjalizuje się w branży wynajmu apartamentów. Jest zoptymalizowany pod kątem użyteczności w kontekście łatwego i sprawnego wyszukiwania apartamentów do wynajęcia. Kolejnym popularnym i skutecznym w sprzedaży agregatorem jest Airbnb. Serwis działa w ponad 190 krajach, 34 000 miastach i od 2008 roku obsłużył ponad 60 milionów gości. Integracja z takimi serwisami pozytywnie stymuluje sprzedaż i zwiększa zyski.

Wynajem długoterminowy, obsługa wielu lokalizacji, wspólna baza klientów i integracje to elementy żywego ekosystemu. Są to narzędzia, które działają w synergii, dzięki czemu wynajem apartamentów jest skuteczniejszy. Dzięki pełnej wiedzy o obłożeniu konkretnych obiektów zarządca wie, którą ofertę przedstawić klientowi. W rezultacie ogólna łatwość w zarządzaniu apartamentami przekłada się na większą sprzedaż.

plik Właściciele i zarządcy apartamentów mogą sprzedawać więcej, dzięki nowym narzędziom IdoSell Booking
plik 1 - BookApart.com
plik 2 - BookApart.com