IAI-Shop.com przy współpracy z arvato wprowadza fulfilment, czyli kompleksową obsługę procesów logistycznych dla sklepów internetowych

Wydajnie funkcjonująca logistyka daje możliwość, aby na szeroką skalę prowadzić sprzedaż internetową. Inwestycje w profesjonalne zaplecze logistyczne opłacają się tylko do pewnego momentu i mają kilka wad. Przede wszystkim zwracają się w długim okresie i wymagają dużego własnego finansowania. Dlatego IAI-Shop.com przy współpracy z arvato oferuje fulfilment. Jest to dedykowana usługa dla sklepów internetowych, które chcą skupić się na rozwoju, nie zaprzątając sobie głowy operacjami logistycznymi. Brak profesjonalnego systemu kontroli wysyłek przekłada się na błędy i powoduje wzrost ilości zwrotów. To z kolei generuje dodatkowe koszty i nakłady pracy. Dlatego fulfilment to usługa dla sprzedawców, którzy borykają się z brakiem miejsca w magazynie i dla tych, których pracownicy nie nadążają z kompletowaniem zamówień. W przypadku obsługi bardzo dużej ilości transakcji lub ich szybkiego wzrostu fulfilment arvato znosi bariery finansowe, organizacyjne i techniczne. Zapewnia kompleksową obsługę logistyczną Twojego sklepu internetowego.

Arvato fulfilment IAI-Shop.com

arvato Polska posiada ponad 20-letnie doświadczenie w obsłudze logistycznej kanału B2C i B2B. Współpracujemy zarówno z polskimi przedsiębiorcami, jak i globalnymi markami. Poprzez integrację systemową z IAI-shop.com, oferujemy szybki dostęp do profesjonalnych usług fulfilmentowych - podkreśla Przemysław Klich, Dyrektor ds. Sprzedaży SCM w arvato Polska

arvato zapewnia kompleksowe usługi dla sektora e-commerce. Oferta, tworzona według zasady „One Stop E-commerce”, poza usługami logistycznymi (przyjęcie i magazynowanie towarów, obsługa zleceń wysyłkowych, zwrotów czy VAS), obejmuje również korzystnie kontrakty z firmami kurierskimi. Dodatkowo każdy klient może liczyć na bieżące wsparcie ze strony opiekuna klienta oraz konsulting rozwiązań logistycznych zapewniających obsługę rosnących wolumenów. Nie bez znaczenia jest też bezpieczeństwo powierzonych towarów, którą gwarantuje odpowiednia infrastruktura, wykwalifikowana kadra i lata doświadczeń.

Rozliczenia (oferty) za usługę przygotowywane są indywidualnie i dostosowane do potrzeb sklepu internetowego. Podstawą do kalkulacji kosztów jest faktycznie zajęta powierzchnia magazynowa oraz ilość i standard realizowanych operacji logistycznych.

Wykonanie integracji systemu sklepu internetowego z WMS firmy zewnętrznej jest nie lada wyzwaniem. Jeżeli wszystkie operacje w systemie zarządzania magazynem (WMS) nie są odpowiednio oprogramowane, to nietrudno o pomyłkę. Natomiast w przypadku współpracy IAI-Shop.com z arvato, cały system został dostosowany do zleceń fulfilmentowych w arvato, co zapewnia poprawność wszystkich operacji. Cała praca sprowadza się do przeprowadzania konkretnych operacji logistycznych. Co ważne, w rozwiązaniu IAI-Shop.com i arvato nie trzeba przenosić 100% towaru do centrum fulfilmentowego. System WMS IAI-Shop.com automatycznie zleci tylko te zamówienia, które mogą być przeprowadzone w całości przy współpracy z arvato.

plik IAI-Shop.com przy współpracy z arvato wprowadza fulfilment

Opis IAI S.A.

Opis arvato Polska

arvato Polska, wchodząca w skład grupy arvato AG jest częścią międzynarodowego koncernu medialnego Bertelsmann SE & Co. KGaA. Firma świadczy kompleksowe usługi outsourcingowe w zakresie 3 grup rozwiązań: SCM (logistyka kontraktowa, obsługa programów lojalnościowych, e-commerce, healthcare), CRM (wielokanałowa obsługa klientów - call/contact center, back office, telesprzedaż) oraz FS (specjalistyczne usługi finansowe: faktoring, monitoring należności, windykacja, postępowanie sądowe i egzekucyjne, zakup wierzytelności, BPO finansowe, risk management).
arvato wspiera swoich klientów na kilku poziomach: po pierwsze dostarcza im kompleksowe usługi wysokiej jakości, po drugie – oferuje zintegrowane i zaawansowane rozwiązania IT bazujące na najnowszych technologiach, a po trzecie – jako strategiczny partner – pomaga im optymalizować ich kluczowe procesy, zwiększając tym samym ich przewagę konkurencyjną na rynku.

Grupa Bertelsmann Media posiada w Polsce pięć oddziałów contact center, cztery centra usługowo-logistyczne, dwa centra BPO finansowego oraz biuro handlowe w Warszawie. W dwunastu lokalizacjach zatrudnia ponad 3000 współpracowników.

arvato Polska zapewnia kompleksowe usługi dla sektora e-commerce. Oferta, tworzona według zasady „One Stop E-commerce”, obejmuje pełne wsparcie z zakresu zaawansowanych rozwiązań IT, obsługi klientów, logistyki oraz finansów i księgowości. Dzięki ponad dwudziestoletniemu doświadczeniu w obsłudze procesów operacyjnych, wiedzy eksperckiej na temat kompleksowej wysyłki B2C i B2B oraz elastycznej ofercie, arvato zapewnia sklepom on-line możliwość uzyskania natychmiastowych korzyści biznesowych, wpływając na zwiększenie poziomu satysfakcji klientów.