Polska firma IAI S.A. wygrywa międzynarodowy konkurs PayPal Influencers Contest

Polska firma IAI S.A., operator usługi IAI-Shop.com wygrała międzynarodowy konkurs PayPal Influencers Contest 2015. Potwierdziła tym, że w europejskiej skali jest silnym graczem w międzynarodowym handlu internetowym i ważnym partnerem PayPala w tej części świata. Konkurs pierwszy raz w historii dostępny był dla polskich firm z branży IT. Uczestnicy konkursu mieli za zadanie pozyskać jak największą liczbę kont sprzedawców internetowych zarejestrowanych w usłudze PayPal.

PayPal HQ

W konkursie wzięły udział firmy z 21 krajów Europy, zajmujące się dostarczaniem rozwiązań integracji systemów. Edycja europejska została przeprowadzona po sporym sukcesie konkursu, który wcześniej był organizowany w Hiszpanii. Przedsięwzięcie miało na celu wzbudzić chęć rywalizacji między firmami działającymi w branży e-commerce i zaangażować nowe firmy w handel międzynarodowy.

Konkurs Influencers Contest dotyczył Polski i 20 innych europejskich rynków. Cel konkursu był prosty - konkurs miał być miejscem rywalizacji dla specjalistów, gdzie mogliby nie tylko współzawodniczyć, lecz również sprawdzić poziom swoich wpływów w biznesie e-commerce. W tym roku, to IAI S.A. zapewniła niezwykle innowacyjne, szybkie, wygodne i bezpieczne transakcje dla większości Klientów z Europy Centralnej i Wschodniej. - mówi Matt Komorowski, Szef sprzedaży na Europę Wschodnią i Centralną w PayPal

Matt Komorowski

Na zdjęciu Matt Komorowski, Szef sprzedaży na Europę Wschodnią i Centralną w PayPal

Od 9 lutego do 20 sierpnia 2015 polskie firmy z branży IT miały przyjemność wzięcia udziału w konkursie. Szczególnie mocno dotyczył on branży e-commerce, bo głównie sklepy internetowe i serwisy aukcyjne korzystają z płatności PayPal.

Od lat inwestujemy w rozwiązania, które ułatwiają naszym klientom sprzedaż międzynarodową. Chcą oni rozwijać swoje sklepy idąc w tym kierunku, dlatego widząc w tym przyszłość dostarczamy im gotowe narzędzia. IAI-Shop i PayPal stanowią zgrany duet, który pozwala obsłużyć klienta zagranicznego od początku, do końca. Dlatego szczególnie mocno jesteśmy dumni z wygrania konkursu Influencers Contest 2015. - mówi Igor Podgórski, Marketing Manager w IAI S.A.

Konkurs wygrała IAI S.A., operator usługi IAI-Shop.com, która możliwościami wspiera handel międzynarodowy i zapewnia rozwiązania mobilne. Z IAI-Shop.com korzysta prawie 4000 firm. Z kolei dostępny na 203 rynkach PayPal to ogólnoświatowy system, który pozwala transferować płatności w ponad 100 walutach. Korzystając z niego można przelewać środki na konta bankowe w 57 walutach i posiadać saldo wewnątrz swojej usługi w 26 walutach. PayPal oferuje płatności mobilne. Obecnie korzysta z niego 162 milionów użytkowników. Dlatego w przypadku ekspansji międzynarodowej sklepu i sprzedaż mobilną, obie, zintegrowane ze sobą usługi są naturalnym wyborem.

plik Polska firma IAI S.A. wygrywa międzynarodowy konkurs PayPal Influencers Contest (PDF)
plik Polska firma IAI S.A. wygrywa międzynarodowy konkurs PayPal Influencers Contest (ODT)
plik Polska firma IAI S.A. wygrywa międzynarodowy konkurs PayPal Influencers Contest (TXT)
plik Logo PayPal